Η φωτογραφία με το Rafale στην ΚΕΔΑ/Ζ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Μάκρη, στην Αττική, έκανε σε πολλούς εντύπωση και προκάλεσε μία ιδιαίτερη αίσθηση, κυρίως για το ρεαλιστικό στοιχείο της αποτύπωσης πάνω στον τοίχο.

Ο τοίχος είναι ο αγαπημένος καμβάς του 53χρονου Κωνσταντίνου Χρηστίδη, του καλλιτέχνη που κρύβεται πίσω από αυτή την τοιχογραφία που είδαμε και εμείς στο facebook, σε μία εικόνα που έγινε viral και συγκέντρωσε δεκάδες likes.

To πιστεύετε όμως; Ο Κωνσταντίνος Χρηστίδης δεν θα λέγαμε ότι είναι ο κλασικός τύπος του street artist που του αρέσει να κάνει murals από μόνος του σε τοίχους και πολυκατοικίες, αλλάζοντας τους την αισθητική.

Είναι ένας αυτοδίδακτος της ζωγραφικής που ο μεγαλοδύναμος του χάρισε προφανώς ένα εκ γενετής ταλέντο στο να ζωγραφίζει και να φτιάχνει με ένα τόσο παραστατικό τρόπο τα όσα του ζητούν ή του παραγγέλνουν.

Γιατί από μόνος του δεν ζωγραφίζει. «Είμαι ένας οπτικός ζωγράφος, κυρίως που σημαίνει ότι μου λες τι θέλεις να φτιάξω και εγώ στο φτιάχνω» τονίζει, στο patrasevents.gr. Τόσο απλά. Χωρίς εμπνεύσεις και άλλες έννοιες που επικρατούν στην τέχνη.

Κάπως έτσι όμως δεν λειτουργούσαν και οι ανώνυμοι ζωγράφοι των μινωικών τοιχογραφιών ή αργότερα της παραδοσιακής ζωγραφικής ή ακόμα και οι αγιογράφοι που κοσμούσαν τις εκκλησίες και τους ναούς με τα έργα τους;

«Έπιασα  για πρώτη φορά τον εαυτό μου να ζωγραφίζει όταν ήμουν τεσσάρων χρονών εκεί στην Γερμανία που ζούσαν οι γονείς μου μαζί με τα αδέλφια μου.

Οι γονείς μου κατάλαβαν ότι είχα από μικρός αυτό που λέμε ταλέντο στη ζωγραφική, με βοήθησαν στο να συνεχίζω να ζωγραφίζω, αλλά ως εκεί. Δεν σπούδασα το αντικείμενο, ούτε γράφτηκα σε κάποια σχολή Καλών Τεχνών ή Εικαστικών. Άλλα χρόνια τότε…».


Τα περισσότερα από τα έργα του, αν όχι όλα είναι πάνω σε τοίχους. «Ο τοίχος για μένα είναι το βασικό υλικό πάνω στη ζωγραφική μου. Έχω ζωγραφίσει και σε καμβά, αλλά δουλεύω κυρίως πάνω στο θέμα της τοιχογραφίας» τονίζει.

Τα έργα υπάρχουν σε πολλές πόλεις της επικράτειας, από την Κρήτη και τα Γιάννενα έως και την Σαντορίνη, την Χαλκίδα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στην Πάτρα δεν γνωρίζει κάτι για το street art festival και τις δεκάδες τοιχογραφίες που έχουν δημιουργηθεί μέσω αυτού.

Ο ίδιος ζει στην Αττική και συγκεκριμένα στον Ωρωπό. «Θέλω κάποια στιγμή να ζωγραφίζω για το εξωτερικό» μας αναφέρει. Αυτό που κάνει πλέον είναι και το βασικό του επάγγελμα. «Ξεκίνησα με τις τοιχογραφίες από το 2010 σαν χόμπι.

Τότε δούλευα και αλλού. Όμως τα τελευταία 2,5 χρόνια κάνω αποκλειστικά αυτό. Είμαι ευτυχισμένος που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα» μας αναφέρει λέγοντας μας ότι αυτή τη στιγμή φτιάχνει μία ντουλάπα σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Όσο για τα χιλιάδες likes σε διάφορες σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει μέσα από τη δουλειά του; «Τι να πω… Προφανώς και η δουλειά μου αρέσει. Κι αυτό σίγουρα με ικανοποιεί».