Πολλά είναι τα παράπονα από τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί με τους σκηνίτες – ρομά, σε διάφορες πλατείες της Πάτρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πατρινών η πλατεία που έχει μετατραπεί σε στέκι σκηνιτών είναι η πλατεία Πίνδου. Οι βασικοί θαμώνες της είναι ένα ζευγάρι το οποίο είχε εκδιωχθεί το περασμένο διάστημα από το σημείο, ενώ προφανώς και αντιμετωπίζει θέμα με τις ουσίες.

Οι δύο αυτοί σκηνίτες -  ένας άνδρας και μια γυναίκα -  έχουν μετατρέψει την πλατεία Πίνδου σε… σπίτι τους και μάλιστα τις νύχτες, σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, δέχονται και επισκέψεις, συνήθως από Ρομά που διαμένουν σε διάφορα σημεία της παραλιακής ζώνης.

Το τι κάνουν τις νύχτες όταν οι παρέες αυτές ενώνονται, εκεί στην πλατεία Πίνδου, δεν το γνωρίζουμε. Όμως παράπονα από τους δημότες, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, είναι δεκάδες για την κατάσταση που υπάρχει στην πλατεία.

Όπως λένε δεν μπορούν να περάσουν από την πλατεία που είναι υπό κατάληψη ούτε τις ώρες της ημέρας, ούτε της νύχτας. Όμως δεν είναι η μοναδική πλατεία που έχει ζήτημα με τους σκηνίτες.

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τις προάλλες εμφανίστηκαν τουλάχιστον δύο σκηνίτες που έστησαν το κρεβάτι τους γρασίδι για να περάσουν τη νύχτα, ενώ μια μεγάλη ομάδα Ρομά έκανε το… πικ νικ κάποιες ώρες μετά.

Πρόβλημα με τους σκηνίτες υπάρχει και σε άλλες πλατείες και κοινόχρηστους χώρους εκτός του κέντρου της Πάτρας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ρομά. Οπότε η παρουσία των σκηνιτών έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία εκτός της παραλιακής ζώνης.