Στα σενάρια για πρόωρες εκλογές αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας σημαίνει μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδο, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, η οποία θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία.

«Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία».

Όπως είπε όμως δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτό. Ερωτηθείς για το τι θα έκανε αν είχε την επιλογή, είπε πως αυτό που θα ήθελε είναι «μια φυσιολογική αντιπολίτευση με μια φυσιολογική αντιπαράθεση και να πάμε στο τέλος της τετραετίας». Ωστόσο σημείωσε πως δεν ξέρει εάν αυτό τώρα είναι εφικτό.

«Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σταθερότητα και θα πάνε όλα καλά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «η οικονομία δεν αγαπάει την πολιτική αστάθεια». Πρόσθεσε δε ότι «όποιος θέλει η χώρα να μην μπει σε περιπέτεια θα θέλει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετακλογικής συνεργασίας τόνισε ότι ποτέ δεν το αποκλείει αλλά δεν βλέπει και κανένα κόμμα να θέλει να συνεργαστεί. «Δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με ένα κόμμα με το οποίο διαφωνείς ριζικά», συμπλήρωσε.