«Βουλιάζουν» οι παραλίες από τον κόσμο , με τον υδράργυρο να φτάνει στους 38 και στους 39 βαθμούς Κελσίου, όμως τα παραλιακά μαγαζιά δεν έχουν την ανάλογη κίνηση.

Βλέπετε οι περισσότεροι από τους λουόμενους και τις οικογένειες που κάνουν το μπάνιο τους τα Σαββατοκύριακα ή ακόμα και τις καθημερινές, προτιμούν πλέον τις παραλίες που δεν είναι και τόσο οργανωμένες ή που δεν έχουν τόσα παραλιακά καταστήματα, ακριβώς για να τη… βγάλουν όσο πιο φθηνά γίνεται.

Κάθονται απόμερα, μακριά από τραπεζάκια και ξαπλώστρες, παίρνουν ένα πλαστικό στο χέρι κάνουν το μπάνιο τους, απολαμβάνοντας τις στιγμές που χαρίζει το καλοκαίρι. Όμως τα φαγητά στα παραλιακά μαγαζιά ή τα κοκτέιλ στα μπαρ και γενικότερα η διασκέδαση και η αναψυχή που κάποτε συνδυαζόταν και με το μπάνιο στην παραλία, μάλλον ανήκει σε μία προηγούμενη άλλη εποχή.

Τα έξοδα άλλωστε για μια οικογένεια για να πάει να κάνει το μπάνιο της έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η βενζίνη και τα διόδια που απαιτούνται είναι ένα πρώτο κόστος. Για αυτό και οι περισσότερες οικογένειες επιλέγουν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα τις κοντινές παραλίες που θα τους κοστίσει λιγότερα από πλευράς καυσίμων, αλλά και τα μέρη εκείνα που δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν διόδια.

Όσο για τις καθημερινές, παρά τη ζέστη το μπάνιο έχει φτάσει να θεωρείται πολυτέλεια για μία οικογένεια που θέλει ένα ποσό από 20 ευρώ και πάνω για να πάει ακόμα και σε μία κοντινή παραλία, αν υπολογίσει κανείς κάτω και τα χρήματα για έναν καφέ στο χέρι ή για έναν παγωτό που μπορεί να θέλουν τα παιδιά ή ακόμα και για μία μπύρα στο κουτάκι.

Οι περισσότερες λοιπόν από τις οικογένειες που μένουν στο κέντρο και χρειάζεται να διανύσουν μία απόσταση για να πάνε ακόμα και στις κοντινές παραλίες της Πάτρας έχουν μειώσει τις εξορμήσεις τους στη θάλασσα σε μία φορά ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.

Όμως ακόμα και σε αυτές δεν ξοδεύουν χρήματα επιπλέον πέρα από τα απαραίτητα. Για αυτό άλλωστε και τα Σαββατοκύριακα που μια οικογένεια μένει για ώρες στη θάλασσα έχουν εμφανιστεί πλέον τα τάπερ με το φαγητό από το σπίτι. Κι την ίδια ώρα τα παραλιακά μαγαζιά περιμένουν κόσμο για να δουλέψουν…