Αναλυτικά:

Σε κοινό ψήφισμα υπέρ της υπογειοποίησης του τρένου προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας, οι τοπικοί Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, και αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής. Όπως σημειώνουν: «Η δυνατότητα αδάπανης μετακίνησης και ψυχαγωγίας, η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, η δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών είναι εργαλεία βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των λαϊκών οικογενειών. Έχοντας αυτή τη λογική, μπορούμε να συμβαδίσουμε με την πρόοδο της εποχής μας. Έτσι, τασσόμαστε πλήρως υπέρ της δημιουργίας ενός σύγχρονου υπογειοποιημένου τρένου με ταυτόχρονη λειτουργία προαστιακού και επιφανειακού Γραμμικού Πάρκου, γιατί μια τέτοια προοπτική αξίζει στους κατοίκους της γειτονιάς και της πόλης μας. Κάθε άλλη λύση ευτελίζει την αξία της ζωής μας, καταδικάζοντάς μας να ζούμε στην μιζέρια, σε γειτονιές υποβαθμισμένες και ξεκομμένοι από το παραθαλάσσιο μέτωπο. Η «όπως κι όπως» επίγεια διέλευση του τρένου προωθεί μονομερώς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και βάζει σε δεύτερη μοίρα το μέλλον της γειτονιάς και της πόλης μας.
Το αίτημά μας είναι δίκαιο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Δεν ταλαντευόμαστε και ούτε υποχωρούμε ενόψει της άρνησης της χρηματοδότησης από την Κομισιόν που θεωρεί το κόστος του έργου υψηλό, επειδή προφανώς θέτει άλλα ζητήματα σε προτεραιότητα.

Συνοψίζοντας:
-Συμμετέχουμε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ρίο από τον Δήμο Πατρέων και την Επιτροπή Αγώνα, με θέμα την απαίτηση για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, τη λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία ενός Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνεια του.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας
2. Αθλητική ομάδα Πανιώνιος/Αχιλλέας
3. Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανάπτυξης και Προόδου Βορείως Έξω Αγυιάς
4. Α.Σ. Φοίνικας Αγυιάς
5. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του
 16 ου Δημοτικού
 48 ου Δημοτικού
 35 ου Δημοτικού
 64 ου Δημοτικού
 13 ου Γυμνασίου
 21 ου Γυμνασίου
 9 ου Λυκείου