Ερωτηματικά προκαλούν οι μυστηριώδες αλλαγές θέσης στο κρεβάτι του θανάτου των τριών κοριτσιών της Πάτρας.

Η Ίριδα ήταν αρχικά ξαπλωμένη κατά μήκος του στρώματος με το κεφάλι της πάνω στο μαξιλάρι και σκεπασμένη. Το βρέφος βρέθηκε στις 10.30 το πρωί στην κούνια του κάθετα στο στρώμα και ξεσκέπαστο. Τα μάτια της Ίριδας ήταν μισάνοιχτα, ενώ το μαξιλάρι ακουμπούσε το δεξί της χέρι.

Η 3,5 ετών Μαλένα ήταν αρχικά ξαπλωμένη ανάσκελα παρουσία της μητέρας της με πανάκι στα πόδια της. Όταν μπήκαν οι γιατροί την βρήκαν σε πλάγια θέση, ενώ είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε.

Η Τζωρτζίνα αρχικά ήταν ξαπλωμένη σωστά στο κρεβάτι με κεφάλι στο μαξιλάρι και βρέθηκε ωχρή και χωρίς σφυγμό. Η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, βρέθηκε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο, ενώ χωρίς ένδειξη ήταν και το παλμικό οξύμετρο.

Στο Live News μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σχολίασε τις αλλαγές θέσης των τριών παιδιών.

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά περί ασυνήθιστης θέσης των παιδιών. Αν το λάβουμε υπόψιν μας σαν δεδομένο τότε μπορούμε να συνδυάσουμε και να πούμε ότι προηγήθηκε κάποια πάλη ή κινητικότητα και έρχεται σαν ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ. Δεν μπορεί το σώμα να μείνει ακίνητο, υπάρχει μία πάλη, μία αντιπαλότητα θύματος και θύτη και η τροποποίηση στάσης και θέσης είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο κος Γαλεντέρης κλήθηκε να ελέγξει τα αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη. Όπως τόνισε και ο ίδιος, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα. Μετά από έρευνα που έγινε στον ιατρικό της φάκελο δεν φαίνεται να λάμβανε την φαρμακευτική αγωγή για τις ασθένειες που είχε, με τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι δύο: γιατί τα φάρμακα δεν είχαν συνταγογραφηθεί και αν είχαν συνταγογραφηθεί, αν τα έπαιρνε ή όχι.

Πηγή: Mega