Ο Αργύρης Ξάφης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για την απώλεια του πάτερα του, την αλλαγή της εξωτερικής του εικόνας, τους μισθούς των ηθοποιών, αλλά και την εμπειρία του καλού χάκερ.

«Αυτή την κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου, εδώ στο κτίριο Τσίλερ, την αγαπάω πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετώ για την Επίδαυρο και ο «Αίας» του Σοφοκλή υπήρξε απολυτά μία δίκη μου επιλογή. Είναι φοβερή και δυστυχής η σύμπτωση που προέκυψε αργότερα, καθώς είναι η μοναδική σωζόμενη τραγωδία που τρέχει σε καιρό πολέμου», είπε αρχικά ο Αργύρης Ξάφης.

Ο Αργύρης Ξάφης είπε στη συνέχεια: «Μέσα στην περίοδο της πανδημίας έχασα τον πάτερα μου, όχι από covid, απλώς μπήκε στο νοσοκομείο και δεν μπόρεσε ποτέ να βγει. Η διαδικασία του να μπορέσουμε εν μέσω κορωνοϊού, να παραλάβουμε τον πάτερα μου από το νοσοκομείο, άγγιξε για εμάς τα όρια της τραγωδίας, του απάνθρωπου. Στον «Αίαντα» υπάρχει ένα δεύτερο σημαντικό μέρος, που βλέπουμε μία αναμονή, εάν μπορέσουν να πάρουν τον άνθρωπο τους για να τον αποχαιρετήσουν.

Ποτέ δεν πολέμησα για τα χρήματα, δεν χρειάζομαι 3000 ευρώ το μήνα για να ζήσω, μπορώ να ζήσω και με 600 ευρώ, άντε με 1000 ευρώ που παίρνω από το Εθνικό. Eίτε είμαι είτε δεν είμαι 25 χρόνια ηθοποιός, ο μισθός του εθνικού είναι 1000 ευρώ. Όταν οι φίλοι, που κάνουν τηλεόραση, μου λένε ότι ανοίγουν εύκολα οι πόρτες σε δημόσιους οργανισμούς και νοσοκομεία, βρίζω το σύστημα και ζηλεύω τους φίλους μου».

Μεταξύ άλλων, ο Αργύρης Ξάφης αποκάλυψε ένα… ιδιαίτερο ταλέντο του: «Πράγματι υπήρξα κάλος χάκερ! Ο κάλος χάκερ βρίσκει τις «τρύπες» που έχει ένα σύστημα και ενημερώνει την αντίστοιχη εταιρεία, υπουργείο ή πανεπιστήμιο ότι κινδυνεύουν».

Για την αλλαγή στην εμφάνισή του, ο Αργύρης Ξάφης είπε: «Ξεφορτώθηκα 40 κιλά, πήγα από 140 στα 100 κιλά, γιατί βαρέθηκα την εξωτερική μου εικόνα που μου στερούσε μία μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε ρόλους. Επειδή έγινε ένα θέμα με τα κιλά, έμενα μου αρέσουν όλοι οι άνθρωποι, σχήματα, χρώματα, κιλά, τρελαίνομαι! Θεωρώ ότι αυτή είναι η ζωή».