Η Πάτρα μένει έρημη πλέον, καθώς οι περισσότεροι από τους φοιτητές ήδη έχουν αναχωρήσει από την πόλη, έχοντας τελειώσει την εξεταστική τους και έχοντας μαζέψει τα πράγματα τους.

Η εικόνα άλλωστε που επικρατούσε τις περασμένες ημέρες στις κατεξοχήν φοιτητικές περιοχές της Πάτρας, στην Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινουπόλεως, στις παράπλευρες οδούς του κέντρου, αλλά και έξω από αυτό, στις γειτονιές του πρώην ΤΕΙ ήταν χαρακτηριστική.

Νεαροί και νεαρές με τις βαλίτσες στο χέρι αναχωρούν για τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας ή και για τον σταθμό του ΟΣΕ.

Όπως και να έχει η Πάτρα χάνει από εδώ και στο εξής το πιο δυναμικό κομμάτι της αγοράς της και αυτό που της έδινε ζωή. Το σημαντικό είναι ότι με βάση τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έρθουν λιγότεροι ίσως φοιτητές από κάθε άλλη χρονιά.

Βλέπετε ο αριθμός των εισαχθέντων πλέον έχει μειωθεί, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς δεν θα είναι από άλλες πόλεις, αλλά από την Πάτρα, με ότι αυτό σημαίνει για την αγορά ακινήτων και γενικότερα για την τοπική οικονομία.

Οι πατρινοί υποψήφιοι βάζουν πια στο μηχανογραφικό τους σχεδόν αποκλειστικά στις πρώτες επιλογές τους τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Και λόγω ποιότητας σπουδών και λόγω οικονομικού…