Κανείς από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο και από την κοινότητα των πατρινών ορειβατών που αποτελεί μία μεγάλη παρέα που τους ενώνει η αγάπη τους για το βουνό, δεν ξέχασε τους τρεις εκλιπόντες.

Τους τρεις ορειβάτες που έχασαν την ζωή τους στην κορυφή του Χελμού, στις 5 Φεβρουαρίου του 2022. Αναφερόμαστε ασφαλώς στους Θανάση Σωτηρόπουλο, Παναγιώτη Τέκο και Γιάννη Τορέλλι, στην μαύρη είδηση που είχε συγκλονίσει τους λάτρεις του βουνού και όλο το πανελλήνιο.

Οι τρεις ορειβάτες με τη μεγάλη εμπειρία που είχαν ανέβηκαν στην Νεραϊδοράχη όμως έχασαν τη ζωή τους από πιθανή χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε.

Έξι μήνες σχεδόν μετά οι φίλοι τους από τον ορειβατικό σύλλογο πραγματοποίησαν προς τιμή των τριών άτυχων ορειβατών την ίδια διαδρομή, ανέβηκαν στο σημείο που εντοπίστηκαν νεκροί και άφησαν μια μνημειακή επιγραφή για να θυμίζει τον χαμό των τριών ανδρών.

«Ποτέ ξανά» έγραψαν στα social media στις σχετικές φωτογραφίες που ανέβηκαν. Να θυμίσουμε ότι το σημείο είναι εξίσου επικίνδυνο και τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλο που το χιόνι έχει λιώσει.  

(Οι φωτογραφίες είναι του Στάθη Καγγελάρη).