Μετά το επιτυχημένο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που έγινε στην πλατεία Γεωργίου από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, προχωράει σε μία ακόμα δράση που αυτή τη φορά θα έχει ένα μουσικό περιεχόμενο και κατεύθυνση.

Έρχονται στην Πάτρα οι αγαπημένοι Encardia για να παίξουν μουσική στα Παλαιά Σφαγεία σε μία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί για έναν ιερό σκοπό. Την ενίσχυση των δράσεων της Κίνησης.

Η μουσική ενώνει και όταν ο σκοπός είναι ιερός και πάνω από όλα ανθρώπινος, οι νότες φτάνουν τη λάμψη των άστρων για να χορεύουν κάτω από το φως τους οι άνθρωποι, ενώνοντας κόσμους διαφορετικούς, μέσα από το μήνυμα της αγάπης.

Οι Encardia είναι μία μουσική μπάντα που μέσα από τις νότες της και τα τραγούδια της ξέρει να ενώνει αυτούς τους κόσμους και έτσι η συναυλία που θα γίνει στις 6 Ιουλίου θα ενισχύσει τις δράσεις της κίνησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Νίκο Παπαγεωργίου, την "ψυχή" της Κίνησης, η ανταπόκριση του κόσμου στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ και στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ήταν ικανοποιητική. Η Πάτρα έδειξε την αλληλεγγύη της για ακόμα μία φορά. Όμως οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ατόμων, των μεταναστών και των προσφύγων δηλαδή που ζουν στην Πάτρα και εξυπηρετούνται μέσα από την Κίνηση ξεπερνάει τα 250 στον αριθμό. Οπότε χρειάζεται ενίσχυση η Κίνηση. Χρειάζεται αγάπη και αλληλεγγύη.