Το καλοκαίρι έφτασε όμως τα δρομολόγια του Προαστιακού προς τα Καμίνια και την Κάτω Αχαΐα, δεν έχουν αυξηθεί ακόμα, παρόλο που το ζητάει αυτό εδώ και καιρό αρκετός κόσμος.

Τα δρομολόγια παραμένουν ως έχουν και την καλοκαιρινή σεζόν. Κάθε μία ώρα από το πρωί έως το απόγευμα για τα Καμίνια, κάθε δύο ώρες έως την Κάτω Αχαΐα, με το τελευταίο να φεύγει από την Κάτω Αχαΐα προς Πάτρα στις 5.30 το απόγευμα.

Το ωράριο εξακολουθεί να μην διευκολύνει το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στην σιδηροδρομική γραμμή από τον Άγιο Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα, φέρνει καθυστερήσεις και στα δρομολόγια του βορείου τομέα με αποτέλεσμα να υπάρχουν και από τους κατοίκους της περιοχής αυτής παράπονα.

Τα περισσότερα όμως από τα παράπονα έχουν να κάνουνε με τους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν το τρένο και να κάνουν τις δουλειές τους στην Κάτω Αχαΐα ή να πάνε για μπάνιο σε κάποια από τις εκεί παραλίες και δεν μπορούν αφού το ωράριο, δεν τους βολεύει.

Όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι που η ζήτηση του Προαστιακού θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού πλέον υπάρχει και ο βραχνάς των καυσίμων, με τη βενζίνη να έχει φτάσει στο «κόκκινο» και το αμάξι να μην συμφέρει.

Το μεγάλο εμπόδιο για την αύξηση των δρομολογίων στα δυτικά και στον νότιο τομέα της Πάτρας, είναι όπως φαίνεται η έλλειψη έμψυχου δυναμικού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τις προσλήψεις που ήταν να γίνουν να μην έχουν προχωρήσει.