Ο Τζόνι Ντεπ δεν θα επιστρέψει στη σειρά «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» της Disney, δήλωσε εκπρόσωπος του ηθοποιού.

Τη Δευτέρα (27 Ιουνίου), κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν έτοιμος να επαναλάβει το ρόλο του Captain Jack Sparrow αφού το αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο PopTopic ανέφερε μια υποτιθέμενη συμφωνία που ήθελε τον ηθοποιό να επιστρέφει στη σειρά ταινιών έναντι περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτό είναι κατασκευασμένο», δήλωσε εκπρόσωπος του ηθοποιού στο NBC News.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Τζόνι Ντεπ στο franchise αποτέλεσε αντικείμενο μαρτυρίας που δόθηκε κατά τη διάρκεια δίκης για δυσφήμιση μεταξύ του ηθοποιού και της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ. Η δίκη ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Ντεπ έχει υποδυθεί τον καπετάνιο Τζακ Σπάροου σε πέντε ταινίες. Δύο επιπλέον ταινίες με τους «Πειρατές» βρίσκονται στα σκαριά και πολλοί από τους θαυμαστές του σταρ θα ήθελαν να τον δουν να επιστρέφει. Μια διαδικτυακή αίτηση που τον καλεί να επαναλάβει το ρόλο του έχει συγκεντρώσει 800.000 υπογραφές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα δικαστήριο έκρινε ότι η Άμπερ Χερντ είχε δυσφημίσει τον Ντεπ σε ένα δημοσίευμα της Washington Post από το 2018 και του επιδίκασε 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση. Στη Heard επιδικάστηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστική αποζημίωση, αλλά όχι ποινική αποζημίωση.

Ο δικηγόρος της Χερντ δήλωσε ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.