Τουλάχιστον τριάντα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα έπειτα από την επίθεση σε ορυχείο στην περιοχή Σιρόρο της πολιτείας του Νίγηρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Συμμετείχαν σε επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εργαζομένων σε ορυχείο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κινέζων υπηκόων, που απήχθησαν στην επίθεση της Τετάρτης, δήλωσαν τρεις πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες Σάββατο.

Ο Εμάνουελ Όμαρ, αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας του Νίγηρα, μίλησε για θανάτους στην επίθεση στο ορυχείο, στο χωριό Ατζάτα Αμπόκι, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Δύο πηγές προσκείμενες στον στρατό στη Σιρόρο και στη Μίνα, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Νίγηρα, ανέφεραν πως ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικών που κινούνταν με τρία φορτηγά και σκότωσαν 30.

Ο στρατός της Νιγηρίας –ο οποίος σπανίως σχολιάζει πληροφορίες για απώλειες που υφίσταται σε μάχες– περιορίστηκε να ανακοινώσει πως «μέλη του προσωπικού πλήρωσαν το ύψιστο τίμημα σε σφοδρή μάχη».

Σύμφωνα με αξιωματούχο στη Σιρόρο, ένοπλοι που κινούνταν με μοτοσικλέτες κι ένα φορτηγό επιτέθηκαν στο ορυχείο και σκότωσαν επτά φύλακες, που ήταν αστυνομικοί, κατ’ αυτόν. Κατόπιν απήγαγαν τους κινέζους εργαζόμενους και σκότωσαν οκτώ πολίτες, πρόσθεσε.

Δεν έκανε σαφές εάν οι πολίτες εργάζονταν στο ορυχείο.

Αξιωματικός του στρατού στην Μίνα ηγείται της επιχείρησης για τον εντοπισμό των ομήρων.

Η αστυνομία της πολιτείας του Νίγηρα δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.