Αρκετά είναι τα παράπονα από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο μώλο της Αγίου Νικολάου και στην περιοχή της πλατείας Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα.

Ο δήμος μπορεί να γκρέμισε το κτίριο που είχε αποτελέσει στέκι και καταφύγιο των σκηνιτών Ρομά, όμως οι τελευταίοι δεν έχουν φύγει από την περιοχή και ούτε δείχνουν να έχουν ενοχληθεί από αυτή την εξέλιξη.

Αντίθετα, εξακολουθούν και μένουν σε διάφορα σημεία του μώλου ή στο κομμάτι που ξεκινάει από το ύψος του Φάρου και της Ιχθυόσκαλας και κάτω από το πρώην κτίριο υπηρεσιών λιμένος.

Μάλιστα, τα παράπονα των επιχειρηματιών έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες ομάδες νεαρών Ρομά που συχνάζουν κοντά στην στάση του Προαστιακού και ζητούν από τους πελάτες που κάθονται στα τραπέζια των μαγαζιών χρήματα ή οτιδήποτε άλλο.

Κάποιοι από τους θαμώνες των καταστημάτων που βρίσκονται στο άλλοτε πιο τουριστικό μέρος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας είναι ξένοι επισκέπτες που μένουν για λίγο στην πόλη ή κάθονται για να πιούν έναν καφέ περιμένοντας το πλοίο για να τους πάει στη Σάμη ή στην Ιθάκη.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους επισκέπτες που πάνε να δουν από κοντά την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και τους περιμένουν κάθε τόσο μικροί ανήλικοι ή και ανήλικες Ρομά που τους την «πέφτουν» ζητώντας τους χρήματα.

Παράπονα για ενοχλητικούς νεαρούς Ρομά γίνονται και από πλευράς των επιβατών του Προαστιακού που κατεβαίνουν στην στάση είτε της Τριών Συμμάχων, είτε του Αγίου Ανδρέα.

Όσο για το Νότιο Πάρκο; Οι σκηνίτες παραμένουν στο πάρκινγκ Καλλεντζιώτη και άλλοτε είναι πολλοί και άλλοτε λιγότεροι. Με λίγα λόγια η παραλιακή ζώνη της Πάτρας παραμένει υπό κατάληψη από σκηνίτες…