Στο 154% έχει ανέβει το ποσοστό της θετικότητας στην Αχαΐα στο θέμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, δείχνοντας τις τελευταίες ημέρες μία αυξητική τάση, παρόλο που ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών έχει σταματήσει να κάνει testing.

Η θετικότητα αυτή δείχνει ότι και στην περιοχή μας, έστω και αν δεν έχουμε τουριστική κίνηση, υπάρχει μια έξαρση της διασποράς που οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους: Στην χαλάρωση των μέτρων και στην μεταδοτικότητα που έχουν οι παραλλαγές της Όμικρον που έχουν εξαπλωθεί και στον νομό.

Τα κρούσματα αυτά θα ήταν περισσότερα, αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι οι περισσότεροι έχουν σταματήσει να κάνουν self τεστ ή rapid τεστ, παρά μόνο όταν είναι εμπύρετοι και δεν αισθάνονται καλά.

Πάντως το κακό για το ζήτημα αυτό είναι ότι εκτός από τα τεστ ο κόσμος έχει σταματήσει να παίρνει και τα ατομικά μέτρα προστασίας, μη φορώντας τη μάσκα του, βασιζόμενος ότι το μέτρο αυτό πλέον δεν είναι υποχρεωτικό.

Έτσι βλέπει κανείς στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν βασικές εστίες μεταδοτικότητας σε αυτό το κύμα της έξαρσης να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες ακόμα και σε κλειστές αίθουσες ή ακόμα και σε Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας ή ακόμα περισσότερο σε ασανσέρ.

Ήδη η εκτόξευση της θετικότητας εκτός από κρούσματα, έχει φέρει και νοσηλείες, κάτι που έχει φέρει σε επιφυλακή το σύστημα υγείας, με τους εργαζόμενους να ήλπιζαν ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει μία αποσυμπίεση. Μάλλον όμως διαψεύδονται αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.