Οι αρχαιρεσίες και το νέο προεδρείο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, δεν άλλαξε ουσιαστικά σε κάτι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της αγοράς.

Κι αυτά τα προβλήματα δεν είναι άλλα από την πτώση που υπάρχει στην αγοραστική δύναμη των καταστημάτων, με την κίνηση να παραμένει στον πάτο εδώ και μήνες, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα μία ελπίδα ανάκαμψης.

Ύστερα από έναν βαρύ χειμώνα που ειδικότερα από τις αρχές του νέου έτους η κίνηση έμοιαζε να φυτοζωεί, κάτι που συνεχίστηκε και την ανοιξιάτικη σεζόν, τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας και το καλοκαίρι.

Στο κλείσιμο του πρώτου μήνα του καλοκαιριού το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς από τη κίνηση που σημειώθηκε στα εμπορικά καταστήματα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

Ακόμα και στα μαγαζιά με εποχικά είδη ή με ρουχισμό που στην αρχή του καλοκαιρού κινούνται κάπως, φέτος η κίνηση  ήταν αρκετά κατώτερη των προσδοκιών. Η ζήτηση για μαγιό, για σανδάλια, για σορτς και για άλλα είδη ρουχισμού και υποδημάτων για το καλοκαίρι ήταν ελάχιστη.

Πλέον οι έμποροι ελπίζουν ότι θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν από τις αρχές Ιουλίου, όμως το καλάθι που κρατούν είναι μικρό, θεωρώντας ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Κι όλα αυτά ενώ έρχεται ένας ακόμα βαρύς χειμώνας…