Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες της εστίασης, με τις συνεχείς εξορμήσεις της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα για την ηχορύπανση και τη μουσική.

Σύμφωνα με τα αστυνομικά δελτία οι συλλήψεις και τα αυτόφωρα για το θέμα της μουσικής, πέφτουν βροχή τις τελευταίες ημέρες και με βάση εκτιμήσεις έχουν ξεπεράσει τις δέκα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Οι συλλήψεις αυτές έχουν να κάνουν από επαγγελματίες έως και υπαλλήλους των καταστημάτων, ενώ οι έλεγχοι είναι συνεχείς και σε καθημερινή βάση για το ζήτημα, σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά από το Ρίο και τα Βραχνέικα ως το κέντρο της Πάτρας.

Οι αστυνομικοί ζητούν με το επιχείρημα των καταγγελιών από περίοικους να σταματάει ή έστω να μειώνεται η ένταση της μουσικής από τις 11 το βράδυ και μετά. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες της εστίασης υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες των κατοίκων αφορούν τα πανηγύρια και ότι μαζί με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Όπως λένε η ένταση της μουσικής δεν διαφέρει από τα προηγούμενα καλοκαίρια, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας για τον ισχύοντα νόμο είναι πλέον αρκετά πιο αυστηροί, με εντολή μάλιστα της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Κι αυτό που τους δημιουργεί απορίες είναι το γιατί η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εφαρμόσει τόσο αυστηρά, με το γράμμα του νόμου, μια νομοθεσία που ίσχυε εδώ και χρόνια. Αυτό που τους καίει είναι ότι όλο αυτό έχει δημιουργηθεί σε μία περίοδο που έτσι και αλλιώς δεν πάει και τόσο καλά για τα μαγαζιά τους, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα για την καλοκαιρινή σεζόν και αντί να περιμένουν μία κερδοφορία που θα τους δώσει την δυνατότητα να δουν μία άσπρη μέρα μετά από έναν βαρύ χειμώνα, υπάρχει πλέον κίνδυνος να τη βγάλουν στο αυτόφωρο.

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει αναφέρουν ότι οι εξορμήσεις και οι αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα μαγαζιά και στα νυχτερινά κέντρα που παίζουν μουσική σε υπαίθριους χώρους θα συνεχιστούν…