Σοβαρό θέμα έχουν θέσει αρκετοί από τους λουόμενους που κάνουν το μπάνιο τους στις πολυσύχναστες και κοντινές παραλίες της Πάτρας.

Εκεί ως γνωστόν υπάρχουν ναυαγοσώστες που βρίσκονται στους πύργους τους και παρακολουθούν τι γίνεται στις παραλίες και στις θαλάσσιες περιοχές τους για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των κολυμβητών.

Το ζήτημα όμως είναι ότι οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στους πύργους τους τις καθημερινές έως στις 6 το απόγευμα. Μετά από την ώρα αυτή λήγει το ωράριο τους. Είναι όμως η ώρα που ειδικότερα σε παραλίες όπως αυτή της Πλαζ ή στις Δάφνες που συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο όγκου του κόσμου, οι λουόμενοι όχι μόνο δεν φεύγουν, αλλά γίνονται περισσότεροι.

Βλέπετε αρκετός κόσμος προτιμάει να κάνει το μπάνιο του όταν πέφτει ο ήλιος μετά τις 6 το απόγευμα, τότε δηλαδή που οι ναυαγοσώστες έχουν αποχωρήσει από τους πύργους και τα πόστα τους.

Το όλο θέμα δεν είναι φετινό, έχει επισημανθεί και παλιότερα, όταν είχαν γίνει περιστατικά πνιγμών ή είχαν κινδυνέψει άνθρωποι χωρίς να υπάρχουν οι ναυαγοσώστες για να τους βοηθήσουν. Όμως φαίνεται ότι κανείς από τους αρμοδίους δεν το έλαβε υπόψη του…