Η παλιά κατοικία του θρύλου της μουσικής, Τζόνι Κας, στην κοινότητα Κάζιτας Σπρινγκς στην Καλιφόρνια πωλείται στην τιμή των 1,795 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός έχτισε το σπίτι των 420 τ.μ. το 1961 ως μια απόδραση από τον αστικό, rock 'n' roll τρόπο ζωής του και εγκαταστάθηκε εκεί με τη σύζυγό του Βίβιαν και τις τρεις κόρες τους. Το ζευγάρι χώρισε το 1966.

Σύμφωνα με την εταιρία μεσιτών TopTenRealEstateDeals.com, «Ο Τζόνι Κας αγόρασε τη γη και αποφάσισε ο ίδιος την ακριβή διάταξη της κατοικίας, η οποία χτίστηκε με βάση τις λεπτομερείς οδηγίες του». «Δημιούργησε ένα απομονωμένο καταφύγιο, μοναδικό σε αυτήν τη μικρή πόλη. Οι ντόπιοι μεγάλης ηλικίας αφηγούνται ιστορίες του Τζόνι που έστηνε ηχεία στην πλαγιά του λόφου έξω από το σπίτι και έπαιζε σε συναυλίες για τους κατοίκους της πόλης» σημειώνει το μεσιτικό γραφείο, υπογραμμίζοντας την προσωπική πινελιά που είχε προσθέσει ο μουσικός θρύλος στο σπίτι του.

Η κατοικία, χτισμένη σε έκταση 24 στρεμμάτων έχει πέντε υπνοδωμάτια, γραφείο, πισίνα και μαγευτική θέα και κήπο με εντυπωσιακά δέντρα και λουλούδια.

Διαθέτει ένα οικογενειακό δωμάτιο country αισθητικής με τζάκι από τούβλα, ξύλινες διακοσμήσεις στους τοίχους και εντοιχισμένο πικάπ. Επιπλέον έχει στούντιο ηχογράφησης, στο οποίο ο Τζόνι Κας έγραψε πολλά τραγούδια.