Το «ταξίδι μνήμης» που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στο ιστορικό κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας , μέσα από την ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή συνεχίζεται.

Μετά τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων, Ελευθερίας, το «Πτωχοκομείο» στην Ακτή Δυμαίων και ο προαύλιος χώρος του νέου «Δημοτικού Θερινού Θεάτρου Πάτρας» φιλοξενεί πλέον την υπαίθρια έκθεση «Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Αχαϊας».

Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό το οποίο αφορά στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923 (Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, Πτωχοκομείου, στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων).

Επίσης εκτίθενται στοιχεία που αφορούν στους πρώτους προσφυγικούς συλλόγους καθώς και χάρτες με την πλήρη ανάπτυξη των συνοικισμών. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την προβολή των προσφυγικών συνοικισμών της Πάτρας, επιχειρείται και η παρουσίαση των μελών τους ως συλλογική οντότητα, με κοινά χαρακτηριστικά την προέλευση και την προσφυγική τους ταυτότητα.