Δεν προλαβαίνουν να αδειάζουν τα κρεβάτια της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο από κρούσματα Covid και σχεδόν αμέσως, ξαναγεμίζουν.

Σήμερα στην πτέρυγα Covid της παιδιατρικής κλινικής βρίσκονται 9 παιδάκια, τα 5 είναι θετικά και τα 4 ύποπτα. Στο δωμάτιο των υπόπτων, μόλις ένα κρεβάτι είναι ελεύθερο, ενώ η κλινική έχει μεγάλη εφημερία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε εφημερία, μπαίνουν για νοσηλεία 4 με 5 παιδάκια.

Αυτή την στιγμή, ο πιο μικρός ασθενής είναι ένα βρέφος μόλις 29 ημερών, ενώ η πλειονότητα των μικρών ασθενών είναι κάτω των τριών ετών. Όπως εξηγεί ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου, "είχαμε παλιότερα νοσηλεύσει στην κλινική 300 παιδάκια συνολικά. Ξαφνικά φτάσαμε σε μηδενικά κρούσματα, όμως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε νέα αύξηση. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν μπει για νοσηλεία περίπου 20 παιδάκια".

Το ευτύχημα είναι ότι όλα τα περιστατικά έχουν ήπια συμπτώματα, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους, ενώ στον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ είναι να αναπτυχθούν και άλλα κρεβάτια αν απαιτηθεί.