Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πατρών, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος οικονομική του ανάγκη του, του δάνεισε σταδιακά χρηματικό ποσό με ιδιαίτερα υψηλό ετήσιο επιτόκιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο κατηγορούμενος παρά το γεγονός ότι αποκόμισε αρκετά μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, από αυτό που του είχε δανείσει, απειλούσε τον καταγγέλλοντα και τα μέλη της οικογένειας του, για την καταβολή επιπλέον χρηματικού ποσού.

Χθες το μεσημέρι, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας τρία άτομα, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους, που τους διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, δύο άτομα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες (φιξάκια), που περιείχαν περίπου εννέα γραμμάρια κοκαΐνης, μια συσκευασία με 1,5 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και τρία φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία, που κατείχαν χωρίς την απαιτούμενη συνταγή. Επιπλέον, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.105 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν, σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, σε αγροτεμάχιο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο ένας από τους δύο συλληφθέντες,  καλλιεργούσε 37 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα 170 εκατοστά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε επαρχιακή οδό της Αρχαίας Ολυμπίας, τον καλλιεργητή των ναρκωτικών, να οδηγεί αυτοκίνητο με συνεπιβάτη τον συγκατηγορούμενο του και σε έρευνα, που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 37, 5 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.