Κανένα περιθώριο δεν άφησαν οι εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλοι «Laika», «Jack» και «Vera» στα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, καθώς με τα όσα βρήκαν βοήθησαν σημαντικά στην αποδόμησή της.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης, και οι 12 Έλληνες μέλη της συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης ευρείας κλίμακας, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αστυνομικών από την Καβάλα και την Ροδόπη.

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά που ερεύνησαν τα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Δράμας, ξετρύπωσαν συνολικά 330,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου "σοκολάτα", μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, τρία τσιγαριλίκια, έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές και τέσσερις τρίφτες.

Αλλά και οι αστυνομικοί, κατέσχεσαν δυο περίστροφα, ένα κυνηγετικό όπλο με 32 φυσίγγια, 29 φυσίγγια κρότου, ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, πέντε φορητούς υπολογιστές, πέντε ηλεκτρονικές συσκευές, 24 κινητά, δυο κουκούλες full face, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα, δυο μοτοσικλέτες και μετρητά ύψους 4.810 ευρώ. Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.