Με τους καλοκαιρινούς μήνες να θεωρούνται ιδανικοί ώστε τα παιδιά να διασκεδάσουν μέσα από τη δημιουργία, το ζητούμενο είναι ο χώρος που προορίζεται για το σκοπό αυτό.

Το "Ανθολόγιο", το ΚΔΑΠ της Πάτρας που συζητιέται ολοένα και περισσότερο στους κύκλους των οικογενειών, συνδυάζει αρμονικά το συνδυασμό αυτό.

Το κατάλληλο περιβάλλον για παιδιά στο "Ανθολόγιο" δεν υφίσταται στα λόγια αλλά στην πράξη, όντας ένας χώρος φωτεινός, λειτουργικός και σχεδιασμένος έτσι ώστε τα παιδιά απ' το σπίτι τους να μετακινηθούν... στο σπίτι τους.


Κουκλοθέατρο, μπαλέτο, κηπουρική, κατασκευές, ρυθμική και πολλές άλλες δραστηριότητες  συνθέτουν την γκάμα που χρειάζεται ένας μικρός... εξερευνητής έτσι ώστε να ανοίξει τους ορίζοντες του και να κοινωνικοποιηθεί, ανεβαίνοντας κατά συνέπεια τα μαθητικά "σκαλιά" με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Η εμπειρία των ανθρώπων που σκέφτηκαν και υλοποίησαν το "Ανθολόγιο" άλλωστε, τους έχει μάθει πως να δουλεύουν ώστε τα παιδιά να έχουν την αγάπη που χρειάζονται στα πρώτα πιο σημαντικά χρόνια της σχολικής ζωής, την προσοχή που επιβάλει η ηλικία τους για την ασφάλεια και την καλύτερη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη τους, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία τους για το δημοτικό σχολείο, με ορίζοντα Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το πλήρες εκπαιδευμένο προσωπικό του δουλεύει καθημερινά για να μη λείψει απολύτως τίποτα γι' αυτά, κάνοντας τα να νιώσουν οικεία, προϋπόθεση ώστε μια οικογένεια να εμπιστευτεί ένα χώρο για τα μικρά του μέλη.


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τη νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών οι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους δωρεάν στο "Ανθολόγιο" μέσω ΕΣΠΑ προσφέροντας τους ένα πολύτιμο δώρο.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο όπου παρουσιάζεται ένα μέρος των δραστηριοτήτων του ΚΔΑΠ με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και με την πρώτη ευκαιρία περάστε από το χώρο του.