Αποφασισμένοι είναι ο δήμαρχος της Πάτρας και οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες είναι να περάσει το σύγχρονο τρένο για να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα με το ζήτημα της υπόγειας χάραξης.

Ο Κώστας Πελετίδης μια μέρα μετά τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, οπού εκεί θα του παραδώσει το υπόμνημα – ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Μέχρι ώρας ο υπουργός και το γραφείο του κ. Καραμανλή δεν έχει κάνει γνωστό αν πρόκειται να δεχθεί τον δήμαρχο για αυτή τη συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τα μέλη της επιτροπής αγώνα θα ανέβει στην Αθήνα, έστω και αν δεν γίνει δεκτός, έχοντας σαν σκοπό να αφήσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Οι πληροφορίες πάντως που έρχονται από το υπουργείο σε ότι αφορά το ζήτημα που φέρεται να υπάρχει για την άρνηση της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν στο θέμα της υπόγειας χάραξης του κομματιού Καννελλοπούλου – Άγιος Διονύσιος, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο μέχρι ώρας.

Γεγονός που ενδεχομένως να είναι ανησυχητικό. Θυμίζουμε ότι το κομμάτι αυτό, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μέχρι τώρα τα στελέχη του υπουργείου, είχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υπόγεια χάραξη της γραμμής.

Από την πλευρά πάντως του δήμου δεν αλλάζει κάτι. Ακόμα και αν υπάρχει άρνηση από την Ε.Ε. για την υπόγεια χάραξη, με το δικαιολογητικό ότι τα χρήματα είναι πολλά ο δήμος θα ζητήσει από το υπουργείο να βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης.

Η στάση του έτσι παραμένει ίδια: Πλήρης υπογειοποίηση (δηλαδή με τη μορφή cut and cover) από το Ρίο έως τον Άγιο Ανδρέα.