Με ηλεκτροσόκ κατάφεραν και κράτησαν στη ζωή οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών, το βρέφος που το βράδυ της Τετάρτης εμφάνισε έντονη καρδιακή αρρυθμία μετά από πυρετό.

Η επέμβαση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην οδό που διαμένει η οικογένεια του βρέφους ήταν άμεση, ενώ το ίδιο άμεση ήταν και η αντίδραση της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσε αμέσως στο σημείο για να ανοίξει τον δρόμο και να διακομιστεί το μωράκι στο ΠΓΝ Πατρών που εφημέρευε (δεν εφημέρευε το Καραμανδάνειο και αυτό έχει τη σημασία του).

Η αρρυθμία στο βρέφος φτάνοντας στο νοσοκομείο δεν αντιμετωπίστηκε με φάρμακα και έτσι οι γιατροί του έκαναν εγκαίρως ηλεκτροσόκ – κάτι που γίνεται σπάνια σε αυτές τις ηλικίες – κρατώντας το στη ζωή.

Το βρέφος (μόλις τεσσάρων μηνών) είναι καλά και απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών του που λαχτάρησαν, αλλά και αυτοί αντέδρασαν έγκαιρα. Καταλυτική στη διάσωση του μωρού ήταν για ακόμα μία φορά η παρουσία του διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη που μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς της κλινικής έκαναν ότι έπρεπε.