Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, το απόγευμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Έργο Σύμμαχοι Φροντίδας - Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους. Το Έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε τα εξής:

«Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ έχει προσφέρει διαχρονικά πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή μας.

Αν σκεφτούμε ότι μία γυναίκα σήμερα έχει πιθανότητα 12% (1 στις 8) να νοσήσει από καρκίνο του μαστού και ότι στις κοινωνίες με δυτικό τρόπο ζωής αποτελεί την πιο συχνή κακοήθεια, αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη εθελοντική προσφορά του, με δεδομένη την αδυναμία του δημοσίου συστήματος υγείας να σταθεί στο ύψος της περίστασης.

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη και συνεχή εθελοντική προσπάθεια του συλλόγου να βελτιώνει και να μεγιστοποιεί τις υπηρεσίες του προς τους συμπολίτες μας, όπως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει σκοπό την υποστήριξη των πασχόντων μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και την ψυχοκοινωνική στήριξη των προσώπων που φροντίζουν τους ογκολογικούς ασθενείς, ώστε να μιλάμε για συνειδητοποιημένους συμμάχους φροντίδας και η προσφορά τους να είναι πιο αποτελεσματική, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό, ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, μας λέει ότι είναι εδώ για εμάς, για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, να ενημερώσει τις πάσχουσες από εμάς με ό,τι πιο καινούριο υπάρχει στην ιατρική επιστήμη, να δημιουργήσει κουλτούρα πρόληψης και ακολούθως έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και να υποστηρίξει με κάθε τρόπο.

Και καλά που είναι εδώ το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, με το γνωστό πάθος του και την αξιοθαύμαστη συνέπειά του, για να διεκδικεί και να συμπληρώνει τα μεγάλα κενά της πολιτείας. Ιδιαιτέρως στις μέρες μας, δύο χρόνια μετά την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσηλευτικά ιδρύματα μίας νόσου, εξαιτίας της πανδημίας covid-19, όπου πολλοί ογκολογικοί ασθενείς παραμελήθηκαν, τη ραγδαία απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και ενώ βιώνουμε για μια ακόμα φορά  μια τεράστια οικονομική ύφεση.

Ευχόμαστε από καρδιάς στις εθελόντριες, στα μέλη του Συλλόγου και στην Πρόεδρό του Αγγελική Στεφανάκη υγεία και δύναμη».