Η τουρκική αντιπολίτευση έριξε «πυρά» κατά του Ερντογάν για την στάση του, στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σκληρή κριτική κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί η τουρκική αντιπολίτευση για την παρουσία του Τούρκου προέδρου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ σημειώνει πως «όλο αλλάζει απόψεις και πολιτικές και ότι ίσως γίνεις και κουμπάρος του Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, τόνισε ότι υπάρχει διχογνωμία στον τουρκικό τύπο σχετικά με την παρουσία του Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα «Hurriyet» λέει ότι «νίκησε η Τουρκία», η εφημερίδα «Sabah» λέει ότι «ο Ερντογάν επιστρέφει σπίτι του νικητής», ενώ η εφημερίδα «Cumhuriyet» λέει ότι «στην Άγκυρα σάρωνε, στην Μαδρίτη σιώπησε». Παράλληλα η εφημερίδα «Sozcu» ανέφερε ότι «τον ξεγέλασαν», σχετικά με την θέση που πήρε η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, τόνισε επίσης ότι η Τουρκία πριν από λίγο χρονικό διάστημα, αμφισβητούσε την κυριαρχία συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου, ενώ φώναζε παράλληλα έντονα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ υπήρχαν φωνές που λέγανε ότι ακόμη και τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά. Ο Μπάιντεν στην συνάντηση του με τον Ερντογάν, ζήτησε ειρήνη στο Αιγαίο, στην Συρία και κατ 'επέκταση στην ανατολική Μεσόγειο και να λυθούν άμεσα οι όποιες διαφορές.

Αντίθετα όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε «για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης», «δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη», αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις «αναστροφές» 180 μοιρών τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει!».