Καθόλου καλά δεν είναι τα «μαντάτα» για τον Τζο Μπάιντεν, 5 μήνες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, όπως αποτυπώνει δημοσκόπηση του NORC για το AP στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Αμερικανοί παραμένουν βαθιά απαισιόδοξοι για την κατάσταση της χώρας και την οικονομία. Μια άποψη που αντικατοπτρίζεται στο ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω στο 39%. Περίπου 9 στους 10 Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν, μαζί με σχεδόν τρεις στους 10 Δημοκρατικούς. Όλα αυτά, ενώ ο Τζο Μπάιντεν έχει μπροστά του τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια είναι δικομματική. Οι περισσότεροι Αμερικανοί, το 85%, λένε ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση της χώρας μετά την εκλογή του Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί ήταν θετικοί για το πώς πήγαιναν τα πράγματα, αλλά τώρα το 78% λέει ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Βέβαια, οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να εγκρίνουν τον χειρισμό της πανδημίας από τον Μπάιντεν, αλλά έχουν αρνητικές απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πολιτική για τα όπλα και την οικονομία.