Η Ελευθερία Ρήγου έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε για τις καταγγελίες στο θέατρο και τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δίκες των συναδέλφων σας που έχουν καταγγελθεί είναι σε εξέλιξη. Πιστεύετε ότι θα βγει κάτι καλό τελικά από αυτή την ιστορία;

Πιστεύω ότι όσο δυσάρεστες κι αν είναι κάποιες καταστάσεις, πρέπει να προκύψουν θετικά συμπεράσματα για την ιστορία, ώστε να μην «αμαυρωθεί» άλλο όλο το ελληνικό θέατρο. Εκτός από αυτά τα «βαριά περιστατικά» που τώρα βρίσκονται στα δικαστήρια και έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και που καλό θα είναι να σεβαστούμε την όλη διαδικασία. Οφείλουμε να κοιτάμε την καμπούρα μας και το τι κάνουμε σπίτι μας, περισσότερο από το να βγαίνουμε από δω και από κει και να δημιουργούμε ασάφειες, μόνο και μόνο για να κάνουμε στιγμιαία εντύπωση. Άλλωστε τέτοιου είδους συμπεριφορές απαντώνται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, χωρίς την ανάλογη δημοσιότητα και θα πρέπει πιστεύω να υπάρξει εξυγίανση σε γενικότερο πλαίσιο και διαφάνεια για να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο των κακοποιητικών συμπεριφορών γενικότερα.

Είχατε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αν αθωωνόταν από το δικαστήριο, θα ξανά δουλεύατε μαζί του;

Ναι, είχα συνεργασθεί στο παρελθόν σε ένα τηλεοπτικό σίριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη και μπορώ να πω ότι η συνεργασία μας ήταν άψογη. Τώρα στην ερώτηση περί αθωωτικής απόφασης και μελλοντικής συνεργασίας είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί σχετικά με την απόφαση θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και σχετικά με την πιθανή μελλοντική συνεργασία είναι μια υποθετική ερώτηση. Ο χρόνος άλλωστε θα δείξει… όπως πάντα.