Σε ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου προχώρησε η Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις φωτιές στη χώρα μας ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, η Υπηρεσία έχει αντιμετωπίσει 1.812 δασικές πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το ίδιο διάστημα, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον και 5.920 παροχές βοηθείας που αφορούσαν κυρίως διασώσεις, τροχαία ατυχήματα και απεγκλωβισμούς.

Μόνο το μήνα Ιούνιο, μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, αντιμετωπίστηκαν 1.057 πυρκαγιές, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός.

Πυροσβεστική: 120 συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι από την αρχή του έτους, μετά από εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 641 περιπτώσεις λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 300 προσαγωγές εκ των οποίων οι 120 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Μιλώντας για τις δύο σοβαρότερες πυρκαγιές που σημειώθηκαν τον Ιούνιο, την πρώτη στις 4 Ιουνίου στην Άνω Γλυφάδα και τη δεύτερη στις 18 του μήνα στη Γάια Ευβοίας, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.