Αγωνία για τους διοργανωτές πανηγυριών, τους εργαζόμενους που κινούνται σε αυτόν τον χώρο, τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, αλλά και τους επαγγελματίες γενικότερα που τροφοδοτούν την όλη αλυσίδα αυτών των εκδηλώσεων.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει απευθύνει σήμα στους διοργανωτές πανηγυριών ότι ύστερα από καταγγελίες κατοίκων σε περιοχές που ήδη έχουν γίνει κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις, θα εφαρμόσει τον νόμο που λέει απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.

Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά ακυρώνει τα πανηγύρια, καθώς το γλέντι σε αυτά ξεκινάει αργά όταν δηλαδή θα έχει μπει απαγορευτικό.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δέχτηκε αρκετές τέτοιες καταγγελίες για το πανηγύρι των Δεμενίκων, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις σε καταστήματα εστίασης της Πάτρας, σε διάφορες περιοχές για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το ενδεχόμενο της ακύρωσης πανηγυριών πέριξ της Πάτρας και της Αχαΐας μετά από εντολή της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. φέρνει σε απόγνωση τους διοργανωτές που ήδη έχουν επενδύσει κάποια χρήματα για τη διεξαγωγή τους.

Ήδη μετά από το πανηγύρι που έγινε στα Δεμένικα ακολουθεί αυτό στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων που έρχονται μεγάλα ονόματα του παραδοσιακού τραγουδιού, ενώ το ίδιο Σαββατοκύριακο θα γίνει και το πανηγύρι στη συνοικία Μακρηγιάννη.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, μετά από τις καταγγελίες που έγιναν για τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν ρίχνουν τους τόνους και αναφέρουν ότι αυτό που θέλουν δεν είναι η ακύρωση ή ματαίωση των πανηγυριών, αλλά να χαμηλώνουν την ένταση της μουσικής από τα μεσάνυχτα και μετά.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν αυτό επηρεάσει την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που έχει δείξει μια ιδιαίτερη αυστηρότητα για το όλο θέμα, εφαρμόζοντας έναν νόμο που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά άπαντες αγνοούσαν.


Η "βιομηχανία" έχει επιστρέψει δυναμικά

Το γεγονός είναι ότι η "βιομηχανία" των πανηγυριών ύστερα από δυο έτη πανδημίας, με μέτρα και περιορισμούς, έχει επιστρέψει δυναμικά και μέχρι ώρας έβλεπε με αισιοδοξία την καλοκαιρινή σεζόν.

Από την μεριά του ο κόσμος ανταποκρίνεται, θέλει να διασκεδάσει, έχοντας μπουχτίσει από την καραντίνα και τα μέτρα της περασμένης διετίας και το δείχνει πηγαίνοντας στα πανηγύρια και γλεντώντας έως το ξημέρωμα.

Κι εκεί, σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, ίσως να κρύβεται το μυστικό της στάσης της ΕΛ.ΑΣ. Να υπάρχει δηλαδή μία άτυπη και ανεπίσημη κυβερνητική εντολή που να αναφέρεται σε παρεμβάσεις στις εκδηλώσεις εκείνες που υπάρχει συνωστισμός και συναθροίσεις έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσει σε επίσημα μέτρα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.