Με την ιδιότητα της υπόπτου καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας, μετά και το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών που έδειξε εγκληματική ενέργεια.

Αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία. Η ίδια πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών.

Ο ογκωδέστατος φάκελος της δικογραφίας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση , που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνονται και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν το πόρισμά τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου . Έτσι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί . Σε ό,τι αφορά την 6,5 μηνών Ίριδα οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο.

Μετά τις εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε βάρος των παιδιών της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης ις βάρος της

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ολοκλήρωσε μόλις σε διάστημα 2,5 μηνών την ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έτσι τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο με με βούλευμά του θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.