Ένα μεγάλο πλήθος τουριστών, καταφτάνουν στη Δυτική Ελλάδα, με κάθε μέσο, για να θαυμάσουν τον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Με κρουαζιερόπλοια, λεωφορεία και κάθε είδους οχήματα, φτάνουν στην περιοχή. Πλέον θα μπορούν να έρθουν και από αέρος, καθώς το παλιό αεροδρόμιο του Επιταλίου, αποκτά και πάλι ζωή!

Ο υπουργός μεταφορών Κ. Καραμανλής υπέγραψε την άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου, το οποίο θα εξυπηρετεί μικρά αεροσκάφη. 

Η Αερολέσχη Πύργου, που πρωτοστάτησε στην όλη προσπάθεια, αναφέρει: "είναι ένα σημαντικό έργο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, προσέλκυσης τουριστών υψηλού επιπέδου, ιδιοκτητών αεροσκαφών για άμεση πρόσβαση στον παγκοσμίου κύρους αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και όχι μόνο. Οι δυνατότητες του Αεροδρομίου είναι πάρα πολύ μεγάλες, λόγω διατάσεων ίδιες με αυτές του Αεροδρομίου της Νάξου. Είναι στα χέρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννοπούλου Β. , σε Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας κ. Φαρμάκη Ν. η πλήρης αξιοποίηση του Αεροδρομίου". 

Μάλιστα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχει σκέψη το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να αποτελέσει την βάση drone που θα χρησιμοποιηθούν από την πολιτική προστασία.