Ξεκίνησε η πρώτη, για φέτος, περίοδος λειτουργίας των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων, στην πλαζ της Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετέβη στο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στην περιοχή της πλαζ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας είπε:

«Ανοίξαμε, για μια ακόμη χρονιά, τις κατασκηνώσεις μας και πιστεύω ότι τα παιδιά μας θα περάσουν και φέτος πάρα πολύ όμορφα.

Θέλω να γυρίσουμε λίγο πίσω και να πάμε στο 2015 όταν ξεκινήσαμε αυτή την τεράστια προσπάθεια. Να σας θυμίσω πως όταν ήρθαμε εδώ ο χώρος ήταν εγκαταλειμμένος και κατεστραμμένος, χωρίς καμία χρήση.

Εμείς ξεκινήσαμε τότε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις που σήμερα δίνουν χαρά στα παιδιά. Από τότε κρατάμε ζωντανές τις κατασκηνώσεις, χωρίς όμως να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτό το οφείλουμε στους εργαζόμενούς μας που υπερέβαλλαν τον εαυτό τους και έφτιαξαν αυτό που σήμερα έχουμε. Με ελάχιστο προσωπικό, με ελάχιστα οικονομικά, αλλά όμως με ψυχή χτίζεται όλο αυτό το οικοδόμημα.

Έχουμε σήμερα δύο κατασκηνώσεις, μία στην πλαζ της Αγυιάς και μία στα Ροΐτικα. Δεν καταφέραμε με τους κυβερνώντες τους πρώην και τους σημερινούς, να έχουμε μια θεσμική τοποθέτηση των κατασκηνώσεων. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που έχει ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις, έχουμε πάει στο υπουργείο Εργασίας όλο το πλαίσιο το οποίο, όπως είπαν, το θεωρούν πρότυπο, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο στην Ελλάδα, όμως δυστυχώς δεν το έχουν κατοχυρώσει θεσμικά και δεν το χρηματοδοτούν.

Κλείνοντας να τονίσω ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς τα φυσικά πρόσωπα, που είναι εδώ σήμερα, είναι αυτοί που λειτουργούν τις κατασκηνώσεις και δίνουν τη χαρά στα παιδιά μας και τους ευχαριστούμε εκ μέρους της πόλης».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και βοηθός Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργος Μαγιάκης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και σημείωσε ότι θα υλοποιηθούν περισσότερα από 30 εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρεία θεματολογία, από υπηρεσίες του Δήμου και άλλους φορείς της πόλης.

Για τη λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων μίλησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), Νάνσυ Αγγελακοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) - ΚΔΑΠ ΜΕΑ – Θερινά ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ, Κυριακούλα Τζανάτου και η Υπεύθυνη των Παιδικών Κατασκηνώσεων στα Ροΐτικά, Αφροδίτη Βουτσινά.