Μετά τον πόλεμο μεταξύ της παθολογοανατόμου και της ιατροδικαστού της Ίριδας, ένας άλλος πόλεμος ξέσπασε αυτήν τη φορά μεταξύ εκείνων, που πρώτοι εξέτασαν τη Μαλένα και απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια.

«Οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου. Αυτό λέω», λέει ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος παθολογοανατόμου της Μαλένας.

Στην αντεπίθεση περνά ο παθολογοανατόμος της Μαλένας, Εμμανουήλ Αγαπητός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθαρίζει πως εκείνος στην έκθεση του είχε καταγράψει όλα τα σημάδια ασφυξίας και δεν γνωρίζει γιατί αυτά ερμηνεύτηκαν ως ηπατική ανεπάρκεια από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα.

Το πόρισμα του Αγαπητού

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η ιστολογική εξέταση της Μαλένας που εκπόνησε ο κ. Αγαπητός τον Ιούλιο του 2019. Όπως φαίνεται, το δείγμα που είχε προς εξέταση ήταν η καρδιά, το αριστερό νεφρό, η σπλήνα, ιστοτεμάχια πνευμόνων αλλά και ιστοτεμάχιο του ήπατος.

«Η εξέταση αυτών έδειξε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», λέει ο δικηγόρος του.

Ο παθολογοανατόμος όμως στην έκθεση του συμπεριέλαβε επίσης, έντονο πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις νεφρού. Τα ευρήματα αυτά που υποδηλώνουν ξεκάθαρα ασφυξία, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι η δουλειά του να τα ερμηνεύσει παρά μόνο να τα καταγράψει.

«Ο παθολογοανατόμος δεν ορίζει την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής το κάνει».

Η απάντηση της Τσάκωνα

Η ιατροδικαστής όμως Χριστίνα Τσάκωνα που μελέτησε το πόρισμα Αγαπητού, απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας σε ηπατική ασφυξία και όχι σε ασφυξία.

Η διάγνωση αυτή όχι μόνο δέχτηκε σκληρή κριτική αλλά και αμφισβητήθηκε από το τελικό πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

Με μια λιτή δήλωση μέσω του δικηγόρου της, η Χριστίνα Τσάκωνα, απαντά αποκλειστικά στο LIVE NEWS στις βολές που δέχεται από τον κύριο Αγαπητό.

«Η εντολέας μου δεν σχολιάζει δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όποιος έχει να καταθέσει οτιδήποτε για την ‘υπόθεση Πισπιρίγκου’, να απευθυνθεί στους Εισαγγελείς που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση».

«Δεν ανεχόμαστε απειλές»

Τρία χρόνια και δύο μήνες έχουν περάσει από εκείνο το φρικαλέο Σάββατο όπου κάποιος μπήκε στο μονόκλινο δωμάτιο της μικρής Μαλένας μέσα στο νοσοκομείο και κάτω από την μύτη των γιατρών της τη δολοφόνησε, κλείνοντας της τη μύτη και το στόμα.

Μια δολοφονία που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες με τον δικηγόρο του παθολογοανατόμου που εξέτασε πρώτος την Μαλένα να αφήνει αιχμές πως ο πελάτης του δέχεται απειλές.

«Και να ακουστεί ότι ο κύριος Αγαπητός και ο δικηγόρος του δεν δέχεται ούτε απειλές, ούτε υποδείξεις ούτε εκφοβισμούς. Είτε είναι επώνυμες είτε ανώνυμες είναι αυτές».

Την ώρα πάντως που οι εμπλεκόμενοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι λύνουν τη σιωπή τους ο ένας μετά τον άλλον και αποποιούνται την ευθύνη, το πιο κρίσιμο ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Γιατί οι δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας είχαν καταλήξει άρον-άρον στο συρτάρι, με τους δύο θανάτους να έχουν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια και τα κραυγαλέα σημάδια ασφυξίας να έχουν αποσιωπηθεί μέχρι οι Καρακούκης και Καλόγρηας αναλάβουν την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Εβδομάδα εξελίξεων: Την Τετάρτη η απόφαση για το σπίτι της σπιτονοικοκυράς

Την ίδια ώρα, νέες εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, στο σκέλος της έρευνας για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγος Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητώντας την αποσφράγιση του σπιτιού και την παράδοση των κλειδιών του σε αυτούς.

Η καταγραφή των αντικειμένων που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, θα συγκριθεί με τα όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους τα 3 άτομα από το περιβάλλον της Ευγενίας Κούτρα - Θεοδωροπούλου, τα οποία είχαν γνώση των προσωπικών τους αντικειμένων.

Πρόκειται για τον φυσικοθεραπευτή της και τις δύο οικιακές βοηθούς της, οι οποίοι κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ασφάλεια Πατρών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.

Τυχόν αποκλίσεις από τα όσα κατέγραψε η συμβολαιογράφος κατά τη σφράγιση του σπιτιού, ενδέχεται να οδηγήσουν στην άσκηση νέων διώξεων.

με πληροφορίες από Mega