Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στο νέο λιμάνι της Πάτρας, σε αυτό το πρώτο δίμηνο της καλοκαιρινής σεζόν, σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία.

Η αύξηση αυτή είναι αισθητή στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Δυμαίων, μπροστά από το νέο λιμάνι, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις κάθε μεσημέρι όταν φτάνει ένα πλοίο από την γραμμή Πάτρα – Ιταλία υπάρχει κίνηση.

Ένα σημαντικό ποσοστό των επιβατών που έρχονται στην Πάτρα μέσω του νέου λιμανιού είναι Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί ή και Πολωνοί τουρίστες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές μέσα από την αχαϊκή πρωτεύουσα, έχοντας ως προορισμό τους, κυρίως την Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Ένα μικρός αριθμός των τουριστών αυτών διαμένουν για μία ή δύο διανυκτερεύσεις στην Πάτρα και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τις κρατήσεις που υπάρχουν στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που βρίσκονται μπροστά από το νέο  λιμάνι.

Στη συνέχεια φυσικά οι τουρίστες αυτοί αναχωρούν από την Πάτρα, μη έχοντας κάτι άλλο για να τους κρατήσει στα μέρη μας. Το λιμάνι της Πάτρας φέρνει κόσμο λοιπόν από το εξωτερικό, μόνο που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αυτού δεν μένει στην πόλη.

Πάντως, η Ακτή Δυμαίων και η περιοχή μπροστά από το νέο λιμάνι, είναι σε μία φάση αναπτυξιακής προοπτικής και τα έργα που είναι να γίνουν στην νότια παραλιακή ζώνη, αλλά και κυρίως το νέο εμπορικό πάρκο στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ, αναμένεται να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.