Για την ενέργειά του να υψώσει την τουρκική σημαία μπροστά από την ελληνική Βουλή στην πλ. Συντάγματος μίλησε ο πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Αλλαγής (TDP), Μουσταφά Σαριγκιούλ σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του κόμματός του.

Την προκλητική του ενέργεια είχε αναρτήσει ο ίδιος το περασμένο Σάββατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργός να... βρεθεί στο πλευρό της ειρήνης, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις και απειλές το τελευταίο διάστημα.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Συμμαχεί με με τις ΗΠΑ, συσσωρεύει όπλα στα νησιά μας και στα σύνορά μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει στο αμερικανικό κογκρέσο και θέλει όλη την Κύπρο. Πάει και μας παραπονιέται στην Ε.Ε. Ως Κόμμα Αλλαγής, προειδοποιήσαμε γι' αυτόν τον κίνδυνο που προέρχεται από την Ελλάδα» δήλωσε ο Σαριγκιούλ.

«Πήγαμε στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν έκκληση τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και στον ελληνικό λαό μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ξεκινήσαμε τις δηλώσεις αλλά μία ομάδα εχθρών της Τουρκίας θέλησε να μας εμποδίσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον μας που αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα σωματικής επίθεσης», συνέχισε ο Τούρκος πολιτικός

«Πήγαμε να τους ζητήσουμε να πουν αντίο στα όπλα και να μην ξεγελαστούν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Αμερική σας χρησιμοποιεί και μετά θα σας πετάξει Πήγαμε να τους πούμε : “Η πολιτική πρέπει να είναι να είναι στο πλευρό της ειρήνης και όχι με τα όπλα”. Δυστυχώς, δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα υπό την επιρροή της τουρκικής εχθρότητας που προκλήθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Δεν αποδίδουμε όμως αυτή την επίθεση στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλει πόλεμο, θέλει ειρήνη. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ», κατέληξε ο Σαριγκιούλ.