Με μία ταινία η οποία λατρεύτηκε από το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, αναδείχθηκε νικητής του Grand Prix στο FIFEM (Montreal) και πήρε το διάσημο βραβείο Max Ophüls στη Γερμανία καθώς και πολλά ακόμα βραβεία , μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι αυτή η μοναδική ανθρώπινη, πολιτική, ζεστή και γοητευτική ιστορία που πραγματεύεται άγγιξε τις καρδιές ενηλίκων και νέων, συνεχίζονται την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Τίτλος της ταινίας την οποία σκηνοθετεί ο Arash T. Riahi «Όσκαρ και Λίλι» (Oskar & Lilli). Μέσα από το φακό του ο Riahi περιγράφει τις βιωματικές καταστάσεις δύο προσφυγόπουλων από την Τσετσενία, Του 8χρονου Όσκαρ και της 13χρονης Λίλι, που ζουν τα τελευταία έξι χρόνια στην Αυστρία και πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας. Η ελπίδα των παιδιών ότι θα ξανά ενωθούν με τη μητέρα τους τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους…

Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στην «Ιχθυόσκαλα» (Νότιο Πάρκο).

Σκηνοθεσία:Arash T. Riahi Πρωταγωνιστούν: Leopold Pallua, Rosa Zant, Christine Ostermayer