Τo Θεατράκι της Κρήνης για μία ακόμα φορά το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου μετατράπηκε σε βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης και εφαλτήριο  ερασιτεχνικής δημιουργίας, με την θεατρική ομάδα « από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας να παρουσιάζει στο πλαίσιο της ενότητας του «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου» το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, το έργο του Άντον Π. Τσέχωφ «Ο γλάρος», σε σκηνοθεσία Φώτη Λάζαρη.

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με τους φίλους του θεάτρου να «εισπράττουν» μέσα από τους ήρωες του Τσέχωφ, πως άνθρωποι καθημερινοί με σπαρακτικό τρόπο,παλεύουν να ζήσουν το όνειρο τους, κόντρα σε κάθε ματαίωση.

Αστεία και συνάμα τραγικά, τα πρόσωπα της παράστασης έδειξαν πως είναι να ‘χεις λαχτάρα για ζωή ακόμα και όταν όλα γύρω σου καταρρέουν. Η παράσταση αποτέλεσε έναν θρίαμβο της αγάπης, της έγνοιας της συμπόνοιας και της φροντίδας για τους ανθρώπους και το δικαίωμα που έχουν όλοι στη διαφορετικότητα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη πριν την έναρξη της παράστασης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος παιδείας – αθλητισμού Παναγιώτης (Τάκης) Πετρόπουλος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό και πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων. Εκ μέρους της επιτροπής του Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου χαιρέτησε ο κ. Κ. Τζουραμάνης.

«Μικρά Ασία της θάλασσας, της καρδιάς και της γυναίκας» την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο θεατράκι της Κρήνης από το «Αχαϊκό Εργαστήριο- Ομάδα συν-δράση»

Το  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου στο Θεατράκι της Κρήνης με την παράσταση  «Μικρά Ασία της θάλασσας, της καρδιάς και της γυναίκας», από το «Αχαϊκό Εργαστήριο - Ομάδα συν-δράση».

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σακελλάρη. Τα κείμενα της παράστασης βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα της Δ. Σωτήριου και της Β. Ράλλη καθώς και σε μαρτυρίες προσφύγων.

  • Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι δωρεάν.