Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά… Οι φήμες που ήθελαν το Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας να μην έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, επιβεβαιώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μπονάνος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο το Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς η απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να παύσει η λειτουργία του μέχρι την 1η Ιουλίου.

Το όλο θέμα σχετίζεται άμεσα με την πτώση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Αχαΐα και το μηδενικό σχεδόν ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος της περιοχής τους τελευταίους μήνες για τα εμβόλια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μπονάνος, η απόφαση του υπουργείου έχει ένα λάθος σκεπτικό τονίζοντας ότι το Mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας θα μπορούσε να μείνει ανοικτό, αναλαμβάνοντας όλη την εμβολιαστική διαδικασία και απαλλάσσοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία από τα εμβόλια.

Πλέον με το κλείσιμο του Mega εμβολιαστικού κέντρου οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ θα επιβαρυνθούν εξ ολοκλήρου την εμβολιαστική διαδικασία, κάτι που ενδέχεται να κοστίσει σε περίπτωση που από τον ερχόμενο χειμώνα αυξηθούν οι νοσηλείες.