Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την ανάπλαση στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και μπαίνουμε πλέον στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του έργου που είναι ο διαγωνισμός για να βγει ο ανάδοχος της ανάπλασης.

Το έργο της ανάπλασης αφορά όλη την επικράτεια της συνοικίας των Προσφυγικών, έχοντας πάρει την έγκριση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το ποσό της χρηματοδότησης να φτάνει κοντά στα 10.800.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών, ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Iωνίας. 

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα έχουν να κάνουν με την ανάδειξη της αισθητικής της συνοικίας, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο γραφικός της χαρακτήρας, αλλά και με έργα υποδομής που απουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια από την ιστορική αυτή γειτονιά της Πάτρας.


Η συνολική αναβάθμιση της συνοικίας

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της και η ολοκλήρωσή τους θα δώσει κίνητρα, αφενός στους κατοίκους να μείνουν στη γειτονιά τους και αφετέρου θα γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους.

Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, όπως απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.