Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Αρόης, με την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία της συνοικίας τους και τα επεισόδια που γίνονται εκεί μεταξύ ανηλίκων και όχι μόνο.

Το περιστατικό που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία της συνοικίας τους είναι μόνο ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί εκεί τους τελευταίους μήνες.

Ένας 35χρονος γνωστός στις αρχές ξεκίνησε να βαράει με σιδερογροθιά μια ομάδα νεαρών που βρισκόταν στην πλατεία. Το τι έκανε τον 35χρονο έξαλλο δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία, λέγεται όμως ότι είδε κάποιες ύποπτες συναλλαγές από συγκεκριμένο άτομο της παρέας, κάτι που τον έβγαλε εκτός εαυτού.

Ο 35χρονος συνελήφθη όμως για τους κατοίκους και τους περίοικους της Αρόης η ανησυχία για τα συχνά επεισόδια που γίνονται στην πλατεία της συνοικίας τους δεν έχει παύσει. Στην πλατεία συχνάζουν μεταξύ άλλων διάφορες ομάδες νεαρών – μεταξύ αυτών και ανηλίκων, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν μία άκρως επιθετική συμπεριφορά και προκαλούν τους υπολοίπους.

Προ μηνών είχε σημειωθεί μάλιστα και άλλο σοβαρό επεισόδιο με έναν 17χρονο να διακομίζεται στο νοσοκομείο μετά από συμπλοκή. Θυμίζουμε επίσης και τη φωτιά που είχε σημειωθεί πριν από έναν μήνα περίπου, από ρίψη φωτοβολίδας που είχαν ρίξει νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία όταν κόντεψαν να καούν σπίτια.

Υπάρχει δηλαδή μία τάση παραβατικότητας και επιθετικότητας από τους νεαρούς θαμώνες της πλατείας πολλοί εκ των οποίων δεν διαμένουν στη συνοικία, αλλά έρχονται από αλλού και την έχουν κάνει στέκι τους.

Όλα αυτά σε μία κατά τα άλλα φιλήσυχη γειτονιά, με εξαίρεση την πλατεία της. Η τάση αυτή λοιπόν έχει ανησυχήσει τους περίοικους που ζητούν από την αστυνομία να πάρει μέτρα και να αυξήσει τις περιπολίες της, κάνοντας σαφές στους νεαρούς ότι δεν θα παραμείνει θεατής της όλης αυτής κατάστασης.