Αγανακτισμένοι είναι οι επιχειρηματίες για την κατάσταση που υπάρχει στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, με τους διερχόμενους σκηνίτες Ρομά που κατασκηνώνουν για λίγο και προχωρούν σε σωρεία λεηλασιών. 

Το θέμα με τους Ρομά στον χώρο του ΒΙΟΠΑ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι Ρομά μπαίνουν στον χώρο, κατασκηνώνουν σε διάφορα σημεία για λίγο και στη συνέχεια αναχωρούν, αφήνοντας πίσω τους διάφορες εστίες μόλυνσης, με σωρεία απορριμμάτων που μένουν για αρκετούς μήνες στον χώρο.

Κανείς δεν γνωρίζει από που μπορεί να προέρχονται αυτοί οι σκηνίτες και ούτε την ταυτότητα τους. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουν καλά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, είναι ότι δεν έχουν αφήσει σχάρα στα φρεάτια που υπάρχουν κλέβοντας ως μεταλλικά αντικείμενα και πουλώντας τα στην μαύρη αγορά.

Έτσι, τα κενά φρεάτια έχουν μετατραπεί σε τρύπες που είναι αρκετά επικίνδυνες για τα οχήματα και κυρίως για τα δίκυκλα που διέρχονται από το πάρκο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγες οι σχολές κυκλοφοριακής αγωγής που πηγαίνουν στον χώρο για να κάνουν τα μαθήματα τους στους υποψήφιους οδηγούς.

Γεγονός που δημιουργεί ακόμα περισσότερους κινδύνους. Επιπλέον εκτός από τις σχάρες και τα καπάκια των φρεατίων οι σκηνίτες έχουν επιδοθεί και σε αρκετές κλοπές των πλαϊνών εξαρτημάτων που υπάρχουν στους πυροσβεστικούς κρουνούς, δίνοντας τα και αυτά στη μαύρη αγορά.

Οι κρουνοί χωρίς τα εξαρτήματα αυτά δεν λειτουργούν, τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση φωτιάς δεν μπορούν να φορτώσουν νερό και ενώ η πιθανότατα για πυρκαγιά είναι άκρως επικίνδυνη εξαιτίας των απορριμμάτων που αφήνουν στο πέρασμα τους οι σκηνίτες, αλλά και των ακούρευτων χωραφιών - οικοπέδων στον χώρο. 

Λεηλασίες και στις επιχειρήσεις

Κι μαζί με αυτά υπάρχει φυσικά και το φαινόμενο των κλοπών που σημειώνονται στις εγκαταστάσεις και στις μονάδες των επιχειρήσεων αυτών, με τους Ρομά να λεηλατούν σε συχνά – πυκνά διαστήματα και τους επιχειρηματίες να πρέπει να καλύψουν πέρα από το κόστος των κλοπιμαίων τις ζημιές που αφήνουν πίσω τους.

Ζημιές που κοστίζουν πολλές φορές αρκετές χιλιάδες ευρώ που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις τους. Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του ΒΙΟΠΑ δεν υπάρχει καμία παρουσία της αστυνομίας για να ελέγχει κάπως τα πράγματα και να συγκρατήσει όλη αυτή την παραβατικότητα που υπάρχει στο κατά τα άλλα αναπτυξιακό πάρκο της Πάτρας.

Η κατάσταση έτσι με τους σκηνίτες Ρομά από τη στιγμή που η τοπική ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει κάτι για να την περιορίσει παραμένει ανεξέλεγκτη, με τους σκηνίτες να βρίσκονται σε ένα καθεστώς ανομίας και τους επιχειρηματίες να σκέφτονται σοβαρά πλέον να πάρουν τις επιχειρήσεις τους από το πάρκο.