Συνεχίζεται το μπαράζ των προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους κατά της χώρας μας.

Τη σκυτάλη πήρε μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απειλεί ευθέως την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατιωτικοποιήσει.

Ο Οκτάι μίλησε στην εφημερίδα Μιλιέτ και μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα: «Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάννης, τα νησιά πρέπει αποστρατιωτικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου πάει».

Επίσης όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελλόριζο λέγοντας προκλητικά: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατιωτικοποιούνται. Αυτά είναι απειλή για μας, δεν θα το ανεχτούμε και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν την πράξη της Ελλάδος».