Μια διαφορετική εκδήλωση με παρουσία Ολυμπιονικών, αλλά και αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών έγινε στην Πάτρα από την Ι.Δ.Ο.ΡΟ το μεσημέρι του Σαββάτου, με τελικό προορισμό την πλατεία Γεωργίου.

Η πλατεία Γεωργίου γέμισε από μηχανές Harley, από αναβάτες Blue Rangers, από ιστορικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταφέροντας Ολυμπιονίκες που προχώρησαν σε βραβεύσεις αθλητών.

Κεντρικό πρόσωπο της Ολυμπιακής ομάδας ήταν η Όλγα Βασδέκη που έκανε την παρουσίαση μαζί με τον Γιάννη Σταθόπουλο, ενώ μαζί της βρίσκονταν και άλλοι Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα. 

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη και συμμετοχή του Π.Ο.Π. (Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας), με τους αθλητές που συμμετείχαν να προχωρούν σε μία συμβολική κούρσα με εκκίνηση το Ρίο και τερματισμό την Πλατεία Γεωργίου Α' .

Η εκδήλωση από τον σύλλογο Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες είχε σκοπό να επισημάνει πως στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο, ο  «αδύναμος κρίκος» στη  «ζούγκλα της ασφάλτου» είναι οι ποδηλάτες και οι πεζοί.

Το μήνυμα της είχε να κάνει με την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση της κυκλοφοριακής αγωγής στους δρόμους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε στη μνήμη ενός ποδηλάτη, του Νίκου Σπύρου, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες  από μια απρόσεκτο οδηγό εν ώρα προπόνησης (έκανε προπόνηση για τον ποδηλατικό αγώνα της Τρίπολης). 

Το συμβάν με θύμα τον πολύπειρο ποδηλάτη της ΑΕΚ που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μέρες μάχης στην εντατική είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και κυρίως την ποδηλατική κοινότητα, οπότε η εκδήλωση που έγινε είχε και μια συγκινησιακή πτυχή για τους αθλητές που συμμετείχαν.


Η βράβευση των αθλητών του ΠΟΠ έγινε στην πλατεία Γεωργίου από τους Ολυμπιονίκες, ενώ οι μεγαλύτεροι ποδηλάτες συνέχισαν συνοδεία των μηχανών και των αυτοκινήτων, με τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, με την εκεί διαδρομή να είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ολυμπιονίκης Άννας Πολύζου που είχε σκοτωθεί στην Πατρών - Πύργου. 

Στην βράβευση στην πλατεία Γεωργίου συμμετείχαν από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος και ο Εντεταλμένος σύμβουλος – βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.  

Από πλευράς Δήμου το παρών στις βραβεύσεις έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

(Το φωτογραφικό υλικό είναι από την σελίδα του Π.Ο. Πατρών στο facebook).