Κι ξαφνικά πρόβλημα, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βουδ, με τον χώρο που πριν από μερικούς μήνες είχε μετατραπεί σε αλάνα και ήταν για αρκετά χρόνια αναξιοποίητος να έχει γίνει κανονικό εργοτάξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία του αναδόχου που έχει αναλάβει το έργο έπεσαν πάνω σε αρχαιολογικά ευρήματα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες, μέχρι έως ότου γίνει η απαιτούμενη αυτοψία από την αρχαιολογική υπηρεσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας θα εξαρτηθεί κατά πόσο γρήγορα ή όχι θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, ενός έργου που περιμένουν πώς και πώς αρκετοί γονείς της περιοχής για να πάνε εκεί το παιδί τους αφού για την ώρα αναγκάζονται και το στέλνουν αρκετά μακριά, κοντά στην ΑΒΕΞ, εκεί που έχει βρει προσωρινή στέγη το συγκεκριμένο σχολείο.

Η είδηση ότι βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στο υπέδαφος του σχολικού κτιρίου έχει βάλει σε ανησυχία τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής που δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε προκύψει και στο έργο που ήταν να προχωρήσει λίγα μέτρα παρακάτω για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου.

Από τότε οι εργασίες σταμάτησαν και η ανέγερση του 3ου Γυμνασίου εκκρεμεί, κάτι που ασφαλώς δεν θέλουν να γίνει στην περίπτωση του 12ου Δημοτικού, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.


Το ιστορικό μετά από την κατεδάφιση

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχολικό κτίριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου, ακριβώς κάτω από την πλατεία Βουδ και πάνω από το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, είχε κατεδαφιστεί εδώ και αρκετά χρόνια αφού είχε κριθεί σεισμόπληκτο.

Από τότε εκκρεμεί η ανέγερση του σχολικού κτιρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα ο χώρος του σχολείου είχε μετατραπεί σε ένα χωράφι που δεν χρησίμευε σε κάτι, παρά μόνο για να βγάζουν οι περίοικοι τα σκυλιά τους βόλτα. Τα χρόνια πέρασαν και αρκετοί είχαν το έργο σαν μία ξεχασμένη υπόθεση. 

Να όμως που το έργο ξεκίνησε, πριν από μερικούς μήνες, όμως το πρόβλημα που προέκυψε με τα αρχαιολογικά ευρήματα ίσως να συμβάλει στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του προτού καλά – καλά ξεκινήσουν οι εργασίες. Γιατί ακόμα στην αρχή ήμαστε…