Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη σειρά του ALPHA “Σασμός“, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου κύκλου. Τα όσα θα δούμε θα μας καθηλώσουν. Εντάσεις, ανατροπές και αποκαλύψεις.

Ο Μανόλης έρχεται αντιμέτωπος με τον Μαθιό μιας και ο τελευταίος γνωρίζει πια πως ο νεαρός τον είδε την ημέρα του φόνου του Στεφανή. Και η σύγκρουση θα είναι σφοδρή, καθώς ο Μανόλης απειλεί πως θα τον καταδώσει.

Σύμφωνα με το περιοδικό MYtv που κυκλοφορεί, ο Μαθιός, ύστερα από πολλά χρόνια, βρήκε επιτέλους την ευτυχία στο πλευρό της Βασιλικής και μαζί ανυπομονούν να παντρευτούν αφήνοντας στο παρελθόν όσα μπήκαν ανάμεσά τους αλλά και όσα τους πλήγωσαν.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Μαθιού είναι μήπως αποκαλυφθεί πως εκείνος είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Ξέρει πως αν γίνει αυτό η ζωή του θα καταστραφεί. Και όχι γιατί θα μπει στη φυλακή, αλλά επειδή η Βασιλική και ο Νικηφόρος θα τον μισήσουν για πάντα. Όπως ήδη παρακολουθήσαμε, ο Μαθιός λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του ανακαλύπτει πως ο Μανόλης τον είδε την ημέρα του φόνου του Στεφανή.

Από εκείνη τη στιγμή, κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο πως ο νεαρός τον καταδώσει, ενώ παίρνει απαντήσεις για την περίεργη συμπεριφορά του Μανόλη απέναντί του. Έτσι, θέλοντας να βάλει τέλος σε αυτή την ιστορία, πηγαίνει να τον συναντήσει και οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι. Ο Μανόλης στέκεται πια απέναντι στον Μαθιό και συγκρούονται. Ο Σταματάκης τού ζητάει να του πει αν σκοπεύει να αποκαλύψει στην Αστυνομία όσα ξέρει και του δίνει λίγο χρόνο για να πάρει μία απάντηση. Ο Μαθιός περιμένει με αγωνία την απόφαση του Μανόλη γνωρίζοντας πως το μέλλον και η ζωή του κρέμονται από εκείνον.

Όσο οι μέρες περνούν, ο Μανόλης εξακολουθεί να βασανίζεται από εφιάλτες για τον Μαθιό, και η Κλαίρη προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ο νεαρός προσπαθεί να ζυγίσει την κατάσταση. Από τη μία, ξέρει πως αν μιλήσει θα καταστρέψει για πάντα και τη ζωή του Νικηφόρου και ίσως ο φίλος του να μην ξεπεράσει ποτέ τη σκληρή αλήθεια για τον Μαθιό. Από την άλλη, το αίσθημα ευθύνης που νιώθει τον οδηγεί στην απόφαση να πει την αλήθεια στον Φραγκιαδάκη.

Τρεις ημέρες πριν από τον γάμο τους, η Βασιλική και ο Μαθιός ζουν επιτέλους το όνειρό τους. Μάλιστα, ο Μανόλης αποφασίζει να σωπάσει για πάντα. Βλέπει πως και ο Νικηφόρος και η Βασιλική είναι ευτυχισμένοι και δεν θέλει να αναστατώσει τη ζωή τους ακόμη μία φορά. Άλλωστε, ξέρει πως ο Μαθιός τρέφει πραγματικά συναισθήματα για εκείνη και πως ο Στεφανής ήταν ένας σκληρός άντρας, που της φερόταν άσχημα. Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο και η Βασιλική λάμπει μέσα στο λευκό νυφικό της, ο Μανόλης και οι αμφιβολίες του για την απόφασή του να μην καταδώσει τον Μαθιό απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα.