Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ αναφέρει:

«Σε σκληρό κομματάρχη κομμάτων της αντιπολίτευσης αναδείχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλειος Αϊβαλής. Συγκεκριμένα, στο ετήσιο 11o Forum Ενέργειας που ξεκινά σε λίγη ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα , του οποίου την οργάνωση και διαμόρφωση του προγράμματος είχε αναλάβει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος , παρατηρούμε και καταγγέλουμε τα εξής παράδοξα:

α) Το πρόγραμμα με τους ομιλητές ανακοινώθηκε σήμερα λίγες ώρες μόλις πριν την έναρξη του συνεδρίου.

β) Χαιρετισμούς κατά την έναρξη του Forum , θα απευθύνουν στελέχη από πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΕΕ και ΜέΡΑ 25) χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος από την Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του κ. Αϊβαλή με το αρμόδιο όργανο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα , που δεν είναι άλλο απ’ την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας , για ορισμό εκπροσώπου. Με αυτή τη μέθοδο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος απέκλεισε από το 11ο Forum Ενέργειας τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας , καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής και δημοκρατικής τάξης.

Οι πολίτες της Πάτρας αντιλαμβάνονται τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις κομματικές προτεραιότητες του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας , που στόχο έχουν να μην ακουστούν οι προτάσεις – θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο Forum.

Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας καταγγέλλει την απαράδεκτη , αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και του υπενθυμίζει ότι εκπροσωπεί ως Πρόεδρος την Τεχνική Κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας και όχι τα κομματικά του συμφέροντα.