Το Hub της WomenAct στην Πάτρα διοργάνωσε την πρώτη Ακαδημία Ηγεσίας για ένα μικρό κύκλο γυναικών, με θέμα “Ηγεσία και προσωπικό branding” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας με την υποστήριξη του Friedriech Naumann Foundation.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ήταν ομιλήτρια στην Ακαδημία με θέμα: «Γυναίκα και Ηγεσία: η Εικόνα στη Δημόσια Σφαίρα». Η κα Αλεξοπούλου στην ομιλία της εξήρε το έργο της WomenAct και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Πρόεδρο και συνιδρύτρια κα Μαίη Ζαννή καθώς και τηνσυνιδρύτρια κα Μαρία Γιαννιού που για ακόμη μία φορά δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες της Πάτρας να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες.

Η Βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσει τη γυναίκα στην εργασία, στην οικογένεια, στην παιδεία. Δήλωσε που ως γυναίκα και ως βουλευτής έχει στηρίξει αυτές τις αλλαγές μέσα στο Κοινοβούλιο. Οι γυναίκες γίνονται πιο δυνατές. Η φωνή τους ακούγεται. Η σιωπή έδωσε τη θέση της στη τιμωρία και το σκοτάδι της απομόνωσης στο φως της δικαιοσύνης. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη πια, έχει δίπλα της την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη.

Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μια σειρά από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις.

Η Ακαδημία Ηγεσίας της WomenAct είναι ένα εντατικό βιωματικό &διαδραστικό σεμινάριο, που έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να εκπαιδεύσει γυναίκες που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στον εκάστοτε επαγγελματικό τους χώρο ή  να διεκδικήσουν ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων ή να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους με στόχο όχι μόνο την αυτοβελτίωση αλλά και την επαγγελματική τους εξέλιξη.